Optimus, το sui generis Αγιωργίτικο της Gaia Wines

Μία ξεχωριστή ετικέτα που συμπίπτει ιδανικά με την επέτειο των 30 ετών παρουσίας της Gaia Wines.

Optimus, το sui generis Αγιωργίτικο της Gaia Wines

Το Optimus ξεκίνησε σαν έμπνευση πριν από 20 χρόνια, με αφετηρία το 2004. Tότε άρχιζε η κλωνική επιλογή, που μετά από μια μακρά διαδικασία, το 2012, κατέληξε στον 001VNB, τον πολύτιμο κλώνο Αγιωργίτικου και πυρήνα του εγχειρήματος.  

Το 2014, ένα ιδανικό αμπελοτόπι, στο ημιορεινό Κούτσι της Νεμέας, φιλοξένησε τα κλήματα που γεννήθηκαν, τα οποία το 2021 έδωσαν τον καρπό, τα ιδανικά σταφύλια για το ιδανικό Αγιωργίτικο. Η σοδειά, συμπληρώθηκε, σε ένα μικρό ποσοστό από Βερτζαμί, μια ξεχασμένη ποικιλία της Δυτικής Πελοποννήσου που επίσης καλλιεργείται στο Κούτσι. 

Optimus, το sui generis Αγιωργίτικο της Gaia Wines 1

Το τελικό blend ωρίμασε ήρεμα για περίπου 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια εμφιαλώθηκε χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση. Το αποτέλεσμα; Ένα κρασί που εντυπωσιάζει με το αρωματικό βάθος και την εξαιρετική βελούδινη υφή, ενώ ξαφνιάζει ευχάριστα με τη νότα από μπαχάρια και την ένταση τανικότητας που το χαρακτηρίζει.

Optimus, το sui generis Αγιωργίτικο της Gaia Wines 2

Η παραγωγή του 2021 μετρά περίπου 1.600 φιάλες, με ένα κρασί ισορροπημένο και ιδανικά χαρισματικό, με δυναμικό παλαίωσης τουλάχιστον για μια δεκαετία ακόμα, θέτοντας νέα δεδομένα και προοπτικές για την οινική απόλαυση. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαΐου για τον διαγωνισμό "Πρασινίζουμε το Γκρίζο"

Οι κάτοικοι καλούνται να μεταμορφώσουν τα μπαλκόνια, τις ταράτσες, τις αυλές και άλλους ανοιχτούς χώρους σε πράσινες γωνιές, να τις φωτογραφίσουν και να τις μοιραστούν στην ιστοσελίδα organizationearth.org.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/05/2024

Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία για παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Παράλληλα, ξεκινάει ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης ενηλίκων με θέμα το άγχος και τα ψυχοκοινωνικά προβλήματα που συναντούν οι άνθρωποι στη διαχείριση της καθημερινότητας τους.

Πολ Όστερ: Ο καπνός εξαφανίζεται

Ο συγγραφέας Πολ Όστερ έφυγε από τη ζωή την τελευταία μέρα του Απρίλη. Ήταν εβδομήντα επτά χρονών.

London Wine Fair 2024: To ελληνικό κρασί σε μία από τις μεγαλύτερες οινικές εκθέσεις

Ετικέτες της χώρας μας θα δώσουν το παρών σε ένα από τα σημαντικότερα οινικά event του πλανήτη.

Το πρώτο σημαντικό βήμα για τον σχεδιασμό αξιοποίησης της ΟΧΕ από τον Δήμο Αθηναίων

Ο Δήμος Αθηναίων θα αξιοποιήσει το ποσό των 101 εκατ. ευρώ προκειμένου να υλοποιηθούν περισσότερα από 40 σημαντικά έργα και δράσεις τα οποία θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης.

Οι καλύτερες συνταγές για το πασχαλινό τραπέζι

Η Λαμπρή δεν είναι συνώνυμη του οβελία. Μένει ν' ανακαλύψουμε και άλλα υπέροχα πασχαλιάτικα φαγητά. Αν, λοιπόν, έχετε προγραμματίσει να σουβλίσετε αρνί, καλό κουράγιο και καλοφάγωτο, αλλά...

Τα παραδοσιακά γλυκά του Πάσχα, πέρα από τα καθιερωμένα!

Τα νηστίσιμα σκαλτσούνια θέλουν την ώρα τους αλλά είναι υπέροχα, τα πασχαλινά κουλούρια είναι εύκολα και μυρωδάτα, τα τσουρέκια με το κόκκινο αβγό απαραίτητα και γιατί να μη δοκιμάσουμε καλιτσουνάκια με ανθότυρο, τάρτα μελιτίνι ή τα "πουντζά" της Αστυπάλαιας...